Megváltozhat orrműtéte miatt Keresztes Ildikó hangja

A szakember szerint egy énekesnőnél nem kockázatmentes egy ilyen beavatkozás a karrierje szempontjából, hisz a nazális hangok képzése egészen biztosan megváltozik. Ez érvényes Keresztes Ildikóra is, aki a szombati Eurovíziós Dalfesztivál magyar elődöntőjén átszabott orral jelent meg.

keresztes ildiko regiorr

Keresztes Ildikó tavaly tavasszal a Feminának még arról beszélt, korábban is gondolt már arra, hogy kisebb, fitos orrot szabasson magának, de félt, mert az érzékszerv fontos szerepet játszik a hangképzésben is. Január elején mégis kés alá feküdt. 

keresztes ujorr– Jogos volt az énekesnő óvatossága – erősítette meg a Blikk kérdésére Gill Endre plasztikai sebész. – Maga a műtét nem kockázatos, csak egy éjszakát ajánlatos kórteremben tölteni, azt is inkább az altatás utáni lehetséges rosszullét miatt. Egy hétig rögzítőkötést kell viselni, de két hét elteltével már csak a szép végeredmény látszik, semmi külső nyom nem utal a beavatkozásra – magyarázta az orvos.

A nazális hangok képzésében azonban majdnem mindig előfordul kismértékű változás, hiszen az orr- és arcüreg komoly szerepet játszik a rezonáló hangok csengésében. „Egy olyan rutinos énekesnő azonban, mint Keresztes Ildikó, kis gyakorlással az esetleges változást kiküszöbölheti úgy, hogy a közönség észre sem veszi a különbséget” – tette hozzá a szakember.  

Kimaradt?