Kiugrott a mozgó buszból, mert nem tetszett neki az útvonal

Szerda délelőtt talált rá a csendőrség arra a 47 éves Bákó megyei férfira, aki kedd este egy németországi, mozgásban lévő autóbuszból se szó, se beszéd, a Gyilkos-tó környékén kiugrott a csomagjaival, és eltűnt az erdőben. Mint később kiderült, nem volt elégedett a sofőr által választott útvonallal – írja közleményében a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség.

Kedd este jelentették a 112-es segélyhívó számon, hogy a Gyilkos-tótól körülbelül egy kilométer távolságra egy férfi kiugrott a mikrobuszból, és eltűnt az erdőben. A férfi azért tudott ilyen könnyen leugrani, mert a kanyargós úton különösen lassan haladt a jármű. A segélyhívás után négy csendőr szállt ki a helyszínre. Éjfélig keresték az erdőben tapasztalható rossz látási viszonyok ellenére is, de aznap nem találták meg a férfit.

Szerda reggel, amint kivirradt, újra a keresésére indultak, és délelőtt 10 órakor találták meg az erdőben, 500 méter távolságra a 12A jelzésű országúttól, a Likas-tető közelében. A férfi jó egészségi állapotban volt, amikor megtalálták. Kapott ételt és kávét a csendőröktől. Ekkor mesélte el nekik, hogy azért ugrott ki az autóbuszból, mert nem volt elégedett azzal az útvonallal, amelyet a buszsofőr választott. Ezek után felvették a kapcsolatot a férfi családjával, és a testvére jött utána.

 

Kimaradt?