Hatósági felügyelet alá helyezték a kormány tevékenységét kiértékelő politikust

Hatósági felügyelet alá helyezte az Olt megyei ügyészség Darius Vâlcovot. A volt pénzügyminisztert vesztegetéssel, vesztegetés elfogadásával és vesztegetésre való felbujtással vádolják.

Hatósági források szerint Vâlcov kezdeményezésére a kataszteri hivatal egyik alkalmazottja három évig fogadott el vesztegetést a politikus által bejegyzett és ellenőrzött cégtől. Az ügyészség vesztegetéssel, vesztegetés elfogadásával és vesztegetésre való felbujtással vádolja a volt pénzügyminisztert, és 60 napra hatósági felügyelet alá helyezte.

Darius Vâlcov az a személy, akire a Szociáldemokrata Párt (PSD) a kormány tevékenységének kiértékelését bízta. Az ő jelentése nyomán vonta meg a PSD a politikai támogatást a Grindeanu-kabinettől.

A Ponta-kormány pénzügyminisztert 2015-ben le is tartóztatták, és vádat emeltek ellene befolyással való üzérkedésért és pénzmosásért. Az ügyészek szerint Slatina város polgármestereként kétmillió euró kenőpénzt fogadott el egy üzletembertől előnyös önkormányzati szerződésekért cserében.

A politikustól három aranyrudat, 172 értékes festményt és több mint félmillió eurónyi készpénzt foglaltak le, amit a bankszámláin talált hasonló nagyságrendű összegekkel együtt zár alá helyeztek.

Kapcsolódók

Kimaradt?