Daniel Constantin kiértékeltetné volt kollégáival Tăriceanu lépéseit

A Pro Románia párt elnöke, Daniel Constatin szerint a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) karakán tagjainak egy rendkívüli kongresszus összehívását kellene kezdeményezniük, amely során kiértékelhetnék Călin Popescu Tăriceanu elnök lépéseit. 

Megduplázódott a sajnálatom, a dühöm és az elégedetlenségem. Egyrészt ahogyan a koalíció két vezetője bánik a miniszterelnökkel, akit közösen kísértek a kormányülésre. Másrészt azért, mert együtt dolgoztunk Tăriceanuval azon, hogy az ALDE kormányzó párt lehessen, és ma Tăriceanu elgáncsolja ezt a kormányt, saját minisztereit és a párt tagjainak akaratát sem veszi figyelembe. Tăriceanu gyakorlatilag törvénytelenül és szabálytalan módon kivonja az ALDE-t a kormányzásból - az ALDE vezetőségét nem jegyezték be a törvényszéken. Éppen ezért azt gondolom, hogy az ALDE karakán tagjainak, akik számára a demokrácia nem csak önteltséget jelent, ahogyan Tăriceanu számára, egy rendkívüli kongresszus összehívását kellene kezdeményezniük, amely során kiértékelhetnék Călin Popescu Tăriceanu elnök saját pártja ellen tett lépéseit” – írta pénteken Constantin egy Facebook-bejegyzésben, melynek a Hatalmi visszaélés címet adta.

Constantin ugyanakkor hozzátette, hogy a Szociáldemokrata Pártot (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségét "oly módon vezetik, ami inkább kommunizmusra emlékeztet, mintsem demokráciára. 

Kimaradt?