Teljesen leégett a kigyulladt gyergyóalfalui műhely egyik csarnoka

Teljesen leégett szerdán a kigyulladt gyergyóalfalui autójavító műhely egyik csarnoka, a tűzoltók becslései szerint 300 ezer lej értékű kár keletkezett - tájékoztatott a Hargita megyei készenléti felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu. 

Hozzátette, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre, a műhely egyik csarnoka teljesen lángokban állt, a másikat azonban sikerült megmenteniük. 

A tűzben leégett a fából épült műhely, minden benne tárolt felszereléssel, generátorokkal, hegesztőgépekkel és egyéb munkagépekkel. 

A becsült kár értéke 300 ezer lej, a tűzoltók által megmentett javak értéke 400 ezer lejre tehető. 

A tűzoltásban részt vevő önkéntes tűzoltó, György Botond úgy tájékoztatott, hogy nem egy autójavító műhely egyik csarnoka vált a lángok martalékávé, hanem egy kavics- és aszfaltozó vállalkozás telephelyén lévő épület gyulladt ki. Az épületben lévő gépek egy része jelentősen károsodott. 

A katasztrófavédelem szakemberei szerint a tüzet egy rövidzárlat okozta, amely a műhelyben tartott és feszültség alatt hagyott egyik villanymotorban keletkezett. 

Az oltási munkálatokban nyolc tűzoltóautó és 80 katonai és önkéntes tűzoltó vett részt. 

Áldozatai nem voltak a tűzesetnek, az oltást azonban nehezítette, hogy a csarnokban oxigénpalackok és gázolajtartályok is voltak, amelyeket eltávolítottak a tűzoltók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?