Semmi különös: ismét medvéket fotóztak Tusnádfürdő utcáin

Tusnádfürdő utcáin úgy mászkálnak a medvék, mint máshol a kóbor kutyák – írta szombaton az MTI. A hírügynökség ezt pénteken készült fotósorozattal illusztrálta.

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere korábban azt nyilatkozta az Agerpresnek, hogy már nem tudják számon tartani az erdőből érkező medvéket, amelyek az utcákon keresnek élelmet maguknak. 

„Nem egy medve van, többen vannak, meg sem tudjuk számolni őket, az utcákon járkálnak. Az este láttam, hogy valaki lefilmezett egy medvét három boccsal. Nem tudom már, mit tehetünk. Mondtam a kollégáimnak, hogy hívják a környezetvédelmiseket, beszéljünk velük és lássuk, hogy mihez kezdjünk" - mondta a polgármester.

Albert Tibor elmondta, a környezetvédelmi ügynökség sem tehet sokat a probléma megoldására, mert "a törvényeket úgy alkották, hogy a medvét jobban védik, mint az embereket". Szerinte a medvék elszaporodtak, nem elég nagy a környező erdőkben a területük és ezért jönnek a telepre eleség után kutatva. A helyi lakosok már nem tartanak szárnyasokat udvaraikon, mert folyamatosan elpusztítják ezeket a medvék, a kutyákat pedig nem kötik meg, mert a nagyvadak több házőrző ebet is megöltek.

A polgármester szerint az egyetlen megoldást a folyamatos megfigyelés jelentené, az vadőröknek etetniük kellene a medvéket, ezzel megakadályozva, hogy bejussanak a város területére.

Kapcsolódók

Kimaradt?