Újra lehet pályázni szociális gondozási tevékenységre Szilágy megyében

Június 10-től július 11-ig újra pályázhatnak a Szilágy Megyei Tanácshoz azok a civil szervezetek, egyházak és egyesületek, amelyek érintettek a szociális gondozásban – tájékoztatott Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke.

Szilágyi elmondta, nagy az érdeklődés a szociális tevékenységek támogatására, amely magába foglalja az idős betegek, sérült gyermekek és más szociális problémával küszködők támogatását is, ezért tartották mindenképpen fontosnak újra kiírni a pályázatot.

Meggyőződése, hogy nagy igény van a szociális ellátásokra a megyében, így az erre a tevékenységre akkreditált civil szervezetek és egyházak ez által is tudják segíteni a rászoruló családokat. Személyi jellegű kiadásokat tudnak fedezni, a pályázók mindössze 10% önrészt kell vállaljanak, míg a fennmaradt összeg 90%-át a Szilágy Megyei Tanács finanszírozza.

Szilágyi Róbert István hozzátette: „szociális gondozási tevékenységek támogatására idén ez már a második kiírásunk, múlt hónap végén 17 sikeres pályázót hirdethettünk ki. Ezekkel a szervezetekkel már folyamatban van a támogatói szerződések megkötése, aláírása, majd az összegek folyósítása következik.”

Mint korábban megírtuk, kevesebb állami támogatást kapnak idén a szociális szolgáltatásokat nyújtó szervezetek, alapítványok, mint amennyit decemberben a 2017-es évre előirányoztak

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?