FRISSÍTVE - Összeütközött két autó Székelyudvarhely kijáratánál

FRISSÍTVE: Baleset történt csütörtök délelőtt Székelyudvarhely kijáratánál: frontálisan ütközött két személyautó. Az egyik gépkocsi utóbb kigyulladt.

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban közzétett információk szerint a helyszínre kiszállt a rendőrség és egy SMURD-egység is, a forgalom a mentés ideje alatt szünetel. A részletekre visszatérünk.

FRISSÍTÉS1: A baleset délelőtt 11 órakor történt a Szejkefürdőn: a 18 éves székelyudvarhelyi L. K. az esős időjárást, valamint autóvezetésbeni tapasztalatlanságát figyelembe nem véve, túl gyorsan hajtott hazafelé az országúton.

Az vizes úton az autó átcsúszott az ellenkező sávra, miközben a vezetője elveszítette uralmát a volán fölött. A másik sávon szabályosan közlekedő magyarországi rendszámú autó, amelyet a 36 éves K. A. vezetett, a megcsúszott autó jobb oldalának ütközött frontálisan. 

A baleset következtében a két autó vezetője, a magyarországi kocsi két utasa (az egyikük egy ötéves gyermek), valamint az udvarhelyi fiú autójának egyetlen utasa is megsérült, négy embert szállítottak kórházba, köztük az ötéves gyermeket is. Az autóvezetők közül egyik sem fogyasztott alkoholt – közölte Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult nyomozás, amelyet a székelyudvarhelyi ügyészség folytat le. 

FRISSÍTÉS2: A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség tájékoztatása szerint a sebesültek közül kettőt a rohammentők szállítottak be a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba, egykük a kisfiú, akit a fején ért sérülés, de a has- és a medencetájékán is erős fájdalmat érzett. A másik, rohammanető által elszállított 32 éves utasnak, aki a balesetet okozó autóban ült, szintén a feje, illetve a jobb alkarja és a medencéje sérült meg.

A mentősök a szabályosan közlekedő magyarországi autó sofőrjét, a kisfiú apját szállították be a kórházba mellkasi sérülésekkel, valamint feltételezhetően törött bokával. A kisfiú anyjának hasi zúzódásai vannak, ugyanakkor a hátgerince is megsérült. A balesetet okozó 18 éves söfőrt később magánautóval szállították be a kórházba.

A sebesültek ellátásával és szállításával egyidőben a tűzoltóknak is közbe kellett lépniük, ugyanis az egyik autó kigyulladt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?