Ötre nőtt a Beszterce-Naszód megyei baleset halálos áldozatainak a száma

Ötre nőtt a Beszterce-Naszód megyei Besenyő vasúti átkelőjénél történt baleset halálos áldozatainak száma. Egy 12 éves kislány péntek hajnalban vesztette életét egy marosvásárhelyi kórházban – írja a bistriteanul.ro.

Mint korábban írtuk, öten utaztak abban az autóban, amelyet a vasúti átkelőnél elgázolt egy személyvonat, négyen testvérek voltak, az ötödik utas az unokatestvérük volt. A helyszínen életét vesztette egy 19 éves és egy 14 éves lány, illetve egy 19 éves fiú. Mindannyian besenyőiek voltak.

Röviddel a baleset után elhunyt a 20 éves unokatestvérük is. Az utolsó túlélő egy 12 éves lány volt, akit a SMURD helikoptere szállított Marosvásárhelyre. A gyermek nagyon súlyos sérüléseket szerzett, az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Az áldozatok kilétéről a besztercei portál részleteket is közölt.

A Beszterce-Naszód megyei rendőrség szóvivője megerősítette az az információt, hogy a balesetet a 19 éves sofőr tapasztalatlansága okozhatta. A lánynak mindössze egy hónapja volt jogosítványa, és nem figyelt a vasúti átkelőnél a figyelmeztető jelzésekre.

A vonat mintegy 150-200 métert tolta maga előtt a járművet az ütközés után. A vasúti közlekedés közel két órán át szünetelt Beszterce és Nagysármás között.

Kapcsolódók

Kimaradt?