Civil programok és egyházi fejlesztések a háromszéki önkormányzat támogatásával

Több mint 600 civil, ifjúsági és sportegyesület illetve egyház pályázott tevékenységei támogatására a háromszéki önkormányzatnál.

Kovászna Megye Tanácsa szerdai ülésén megszavazta, hogy idén sport tevékenységre 600 000 lejt, ifjúsági szervezetek számára 125 000 lejt, kulturális és szabadidős tevékenységekre 700 000 lejt,  az egyházak támogatására 1 500 000 lejt költenek.

Összesen 632 pályázat érkezett, és az elbíráló bizottság döntése értelmében 480 projekt kap vissza nem térítendő támogatást – tájékoztatott Tamás Sándor. A háromszéki tanácselnök szerint idén háromszor nagyobb keretet állapítottak meg az egyházak támogatására, mert beszűkültek az egyházak pályázati lehetőségei és szerették volna, hogy nagyobb beruházásokra is adjanak támogatást.

Többek között 200 ezer lejt ítéltek meg a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református templom építésére és jelentős összeggel támogatják az imecsfalvi, kézdiszentléleki katolikus templomok, a bodoki unitárius templom, a sepsiszentgyörgyi ortodox katedrális korszerűsítését.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben a háromszéki civil szervezetek és egyházak idén kizárólag román nyelvű pályázati űrlapon kellett hogy benyújtsák igénylésüket, mivel Sebastian Cucu prefektus perrel fenyegette az önkormányzatot a kétnyelvű – román és magyar – űrlapok miatt. A Kovászna megyei tanács gyakorlati megfontolásból úgy döntött, visszavonja a kétnyelvű űrlapot, hogy a pereskedés miatt ne kerüljön veszélybe a civil, sport és egyházi tevékenységet támogatása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?