Felmentették tisztségéből a felettesei előtt térdepelő határrendészt

Az ügyében folytatott belső vizsgálat nyomán felmentették kedden tisztségéből a határrendészet ellenőrzési osztályának vezetőjét, Aurelian Miut - jelentette be kedden Carmen Dan belügyminiszter. 

A tárca azt követően indított vizsgálatot, hogy a Naţional című napilapban olyan fotók jelentek meg, amelyeken felettesei előtt térden állva látható a határrendészet ellenőrzési osztályának parancsnoka. 

"A rendőrt felmentették, nincs tehát már ellenőrzési jogköre, a szakmai fokozatának megfelelő, alacsonyabb tisztséget tölt be" - mondta a tárcavezető. 

Dan hozzátette, továbbra is ki akarják deríteni, miért éppen most, az esemény után négy évvel kerültek a nyilvánosság elé a fotók, ezért a tárca folytatja az ügyben indított belső vizsgálatot. 

"Megmondom őszintén, szerintem nem az ellenőrzési osztályt vezető Miu volt mindennek a célkeresztjében, nála följebb céloztak. Egyelőre nincsenek olyan tényezők, amelyek a határrendészet vezetőségének leváltására késztethetnének. Egy ilyen döntést csak alapos kiértékelés, elemzés után hozhatok meg, semmiképpen sem egy fotó alapján, amelyet éppen azért tettek közzé, hogy nyomást gyakoroljanak a határrendészet vezetőségére" - fogalmazott a szakminiszter. 

A fotókat közzé tevő Naţional szerint az asztal körül, amely előtt Miu térdel, jelen volt Gelu Oltean, a belügyminisztérium elhárítási osztályának korábbi főnöke, Ioan Buda, a határrendészet parancsnoka és Marcel Ardelean, a határátkelőket felügyelő osztály parancsnoka. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?