NATO-csúcs: íme a First Ladyk..., és egy First Gentleman

A héten lezajlott NATO-csúcs nemcsak az amerikai elnök furcsa megnyilvánulásai miatt vált emlékezetessé, hanem amiatt is, hogy First Ladyk között egy First Gentleman is feltűnt. 

A belga Matild királyné, mint a csúcsnak otthont adó ország házigazdája fogadta a NATO-csúcsra összegyűlt politikusok feleségeit a brüsszeli királyi kastélyban - tájékoztat az EuroNews. A csoportról készül fényképeken a First Ladyk mögül kitűnik egy öltönyös-nyakkendős férfi, aki nem más, mint a nyíltan meleg luxemburgi miniszterelnök férje, Gauthier Destenay.

Franciaország új First Ladyje, Brigitte Trogneux; a török elnök felesége, Emine Erdogan; az amerikai Melania Trump; a szlovén miniszterelnök felesége, Mojca Stropnik; az izlandi Thora Margret Baldvinsdottir; a Nato-főtitkár élettársa, a norvég Ingrid Schulerud – Stoltenberg; a bolgár elnök élettársa, Desislava Radeva és a belga miniszterelnök partnere, Amelie Derbaudrenghien mellett így a luxemburgi miniszterelnök férje, Gauthier Destenay is ott pózolt.

Destenay civilben belga származású építészmérnők, és 2015-ben, alig pár hónappal a melegházasság luxemburgi törvényessé tétele után fogadott örök hűséget férjének, a luxemburgi miniszterelnöknek, a nyíltan meleg Xavier Bettelnek.

Míg a politikusfeleségek férjei a hadi kiadások növeléséről és fegyverkezésről vitatkoztak a NATO-ban, addig a belga királyné sokkal lazább programot szervezett a feleségeknek: a Magritte-múzeumba kalauzolta őket, ahol a belga szürrealista festő képeit nézhették meg. A luxemburgi first gentleman állítólag leginkább Melania Trumppal találta meg a közös hangot, de a francia first ladyvel is jól megértették egymást, aki még a mobiltelefonjával készített képeket is megmutatta neki beszélgetés közben.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?