Mintegy hétezer magyarul tanuló diákot csengettek ki Erdély-szerte

Erdély-szerte 78 önálló magyar tannyelvű és 40 vegyes tagozatú iskolában közel hétezer magyarul tanuló diáknak csengettek ki ezekben a napokban - tájékoztatott Király András. 

Az oktatási államtitkár az aradi Csiky Gergely Főgimnázium péntek délelőtti ballagási ünnepségén elmondta, az alma mater megadja a lehetőséget és az alapot mindenkinek, hogy boldoguljon az életben, ám az már az egyéntől függ, miként valósítja meg álmait. Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy képezzék magukat bárhol is a világban a friss végzősök, visszatérnek majd szülőföldjükre, mert az erdélyi magyar közösségnek szüksége van jól képzett és felelős egyénekre.

Az aradi magyar iskolaközpontban – az egyetlenben, amelyben az óvodától az érettségiig anyanyelvükön tanulhatnak a magyar diákok – három középiskolai és egy szakmunkásképző osztály végzett, összesen 74 diáknak csengettek ki – mondta Muntean Tibor igazgató.

A ballagókat a meghívott közéleti személyiségek jótanácsokkal látták el, az osztályfőnökök, tanárok és támogatók pedig díjazták a kiemelkedő tanulmányi eredményeket és iskolán kívüli sikereket elért tizenkettedikeseket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?