Mesemondóversenyt tartottak Csíkmadarason

Tizenharmadik alkalommal szervezték meg csütörtökön a csíkmadarasi Kiss Ferenc Általános Iskola pedagógusai a Benedek Elek: Mesék útján, csodák földjén mesemondóversenyt.

A versenyen a legügyesebb I-VIII. osztályos csíki mesemondók képviselték településüket, iskolájukat Csíkszentdomokostól Csíkbánkfalváig, egy-egy népmesével vagy Benedek Elek-mesével. 

A zsűrit Györfi Erzsébet népdalénekes, Márdirosz Ágnes, a Csíki Játékszín színésze és Antal Rozália, a Nagy István Művészeti Líceum tanítónője alkotta.

Az előkészítő és I-II. osztályosok között első helyezést ért el a madéfalvi Szentes Ágoston, második díjban részesült a csíkszentdomokosi Albert Sarolta és a csíkdánfalvi Biró Renáta, a harmadik díjat pedig a madéfalvi Ványolós Klára vihette haza.

A III-IV. osztályosok között első díjban részesült a madéfalvi Ványolós István, második helyezést ért el a madéfalvi László Tímea, harmadik díjat pedig a csíkdánfalvi Dobos Rita kapott.

Az V-VIII. osztályosok mezőnyében a madéfalvi Császár Balázs aratott babért, második helyezett lett a csíkbánkfalvi Sándor Rita, harmadik pedig a csíkszentdomokosi Szabó Szilvia.

Az első helyezettek fogják képviselni Csík vidékét az ősszel megrendezendő Kriza János Mese- és Balladamondó Versenyen Sepsiszentgyörgyön.

Főtámogató: Communitas Alapítvány. Támogatók: a csíkmadarasi Alma Mater Egyesület és a Kiss Ferenc Általános Iskola.

Kapcsolódók

Kimaradt?