Pünkösdre hangolják a most kezdődő 13. Hargitai Megyenapokat

Pünkösdre hangolódva! – ez a megyenapok jelszava, amelynek a központi eseménye az idén 450 éves csíksomlyói búcsú.

Csütörtökön veszi kezdetét a tizenharmadik alkalommal megszervezett Hargitai Megyenapok. A pünkösdi ünnepkörhöz kapcsolódó programsorozat június 4-én ér véget. A rendezvénysorozat célja, hogy Hargita megye területén, ahol ebben az időszakban fordul meg a legtöbb turista, egyeltlen programcsomagba gyűjtse össze az ilyenkor aktuális eseményeket.

Pünkösdre hangolódva! – ez a megyenapok jelszava, amelynek a központi eseménye az idén 450 éves csíksomlyói búcsú. A pünkösdszombati zarándoklatot megelőző, a köré szerveződő és azt követő eseményeket egy 1000 példányban kinyomtatott programfüzetben összesítették, és a megye legforgalmasabb helyszínein lesz elérhető. A kiadvány online is lapozható

A programokat a három Hargita megyei térségre, Csíkszékre, Udvarhelyszékre és Gyergyószékre felosztva, időrendi sorrendben mutatják be. Ebben az időszakban lesz például a székelyudvarhelyi városnapok, a Csík-Expo, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia pünkösdi koncertje, de megmászhatjuk a Gyilkos-tónál található via ferratát is.

Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ igazgatója ismertette a megyenapi programok összetételét, amely elmondása szerint tükrözi Hargita megye értékeinek keresztmetszetét – így komoly ízelítőt kaphatnak az idelátogató turisták. A rendezvényekkel szeretnék növelni a vendégéjszakák számát.   

A programok összeállításában közel száz intézmény és civil szervezet működött közre, az esemény egyébként évről évre több partnerintézmény bekapcsolódásával zajlik. 

Kapcsolódók

Kimaradt?