Több mint háromezer doboz cigarettát koboztak el Nagyváradon

A nagyváradi piacokon és környékükön tartottak nagyszabású ellenőrzést május 16–21. között a nagyváradi rendőrség és a kolozsvári regionális vámigazgatóság munkatársai, akik egy dohánytermékek keresésére kiképzett rendőrkutyát is bevetettek.

Összesen 31 350 lej értékű árut – cigarettát, órákat, parfümöket – koboztak el, amelyek eredetét nem tudták igazolnia az árusok. Az egyik legnagyobb tételt, 1028 doboz zárjegy nélküli cigarettát egy 41 éves nagyváradi nőtől koboztak el, aki egy autó csomagtartójából kínálta eladásra a feltehetően csempészárut. Ellene, akárcsak egy 45 éves váradi férfi ellen, aki szintén egy csomagtartóból kínált eladásra 526 csomag cigarettát, eljárást indítottak.

A többnapos akció során egyébként 746 személyt igazoltattak, 42 vállalkozást és 313 gépjárművet ellenőriztek. A rendőrök 161 esetben állapítottak meg kihágást, 57 160 lej értékű bírságot szabtak ki. Illegális kereskedés miatt 24 esetben, a közrend megsértésért 61 esetben, közlekedési szabálytalanságért pedig 76 esetben bírságoltak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?