Ilyen időjárás lesz a hét végén

Változékony időre kell számítani a hétvégén a meteorológusok előrejelzése szerint. Jövő héten tovább nőnek a hőmérsékleti értékek, de az esernyőkre is szükség lesz majd.

Pénteken meleg májusi idő lesz az egész országban, délután és az esti órákban felhős égbolt és rövid esők várhatók hegyidéken, valamint Munténia és Olténia északi részén, máshol csak elvétve. A maximális hőmérsékleti értékek 16-27 fok között alakulnak.

Szombaton változékonnyá változik az időjárás, keleten és délen, valamint a magasabban fekvő területeken, főleg a délutáni órákban esőkre, villámlással és széllel kísért záporokra kell számítani. Az ország többi részében az égbolt változó lesz, csapadék csak elvétve fordulhat elő. A maximális hőmérsékleti értékek 18-27 fok között alakulnak, a nyugati és dél-nyugati régiókra lesz melegebb.

Vasárnap marad a változékony idő és a hőmérsékleti értékek is csökkennek valamelyest. Délen és keleten, valamint a hegyvidéken felhős égbolt és csapadék várható, máshol csak elszórtan lesz eső. A szél is felerősödik nap közben mindenütt az országban. A maximális hőmérsékleti értékek 15-24 fok között alakulnak.

A jövő hét hideg, változékony idővel indul az ország nagy részében, felhős égbolt és eső várható, főleg napk özben. Keddtől újra felmelegedést jósolnak a meteorológusok, azonban az ország déli, dél-keleti részén, valamint a hegyvidéken szükség lesz az esernyőkre, szerdán az ország nyugati, északi és kozépső területein is csapadékosra fordul az időjárás.

Kimaradt?