Ki „csempészett” egy holttestet a szatmárnémeti kórház konyhájának derítőtartályába?

Csak „betörés révén” lehet behatolni a Szatmárnémeti Megyei Sürgősségi Kórház nehezen megközelíthető részére, ahol a bomlásnak indult holttestet találták, nyilatkozta szerdán a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba. 

A politikus tájékoztatása szerint az ügyészség megkérdezi a kórház őreit is, hogy kiderítse: egy beutalt páciensről van-e szó vagy hozzátartozóról, és hogyan juthatott be bárki oda.

"Ez nem adminisztratív kivizsgálás, hanem bűnügyi. Én annyit tudok, hogy nehezen megközelíthető a hely, ahová csak betörés során juthattak be, ne arra gondoljanak, hogy valahol a kórház közepén van egy nagy gödör egy hozzáférhető helyen, ez egy nehezen megközelíthető helyen van. Beszéltem a kórház ügyvezetőjével, a műszaki vezetővel és elmondta, hogy nehezen lehet odaférni. Én úgy tudom, hogy utoljára január-februárban jártak ott, amikor a szivattyúkat javították, a konyhát szolgálja a tartály” – nyilatkozta Pataki.

A tanácselnök elmondta, egyelőre tisztázatlanok a férfi halálának körülményei. „Nem lehet tudni, hogy baleset volt vagy gyilkosság történt-e. Annyit tudok, hogy egy férfiről van szó. Minket sem tájékoztattak és a kórház vezetői sem tudnak többet” – tette hozzá Pataki. 

Mint korábban íruk, egy férfi bomlásnak indult holttestét fedezték fel kedden a Szatmárnémeti Megyei Sürgősségi Kórház konyhájának derítőtartályában. A férfi holttestét a szatmárnémeti készenléti felügyelőség munkatársai emelték ki a tartályból. 

Răducu Silaghi, a Szatmár megyei rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a holttestet kórbonctani vizsgálatnak vetik alá. Az ügyben a Szatmár megyei törvényszéki ügyészség vette át a nyomozást. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?