Kolozs, Bihar és Szatmár megyében is okozott károkat az időjárás

Vasárnap reggel Beszterce-Naszód, Bákó és Galac megye hat településén akadozott az áramellátás a rossz időjárás miatt, tájékoztat a belügyminisztérium.

A vörös, narancssárga és sárga jelzésű árvízriasztások következtében több mint 600 tűzoltó és rendőr beavatkozására volt szükség. Az elmúlt 24 órában az ország több megyéjében 270 technikai műszerrel kellett beavatkozniuk a készenléti felügyelőknek a rossz időjárás okozta károk elhárítására.

Bákó, Galac, Neamţ, Suceava, Temes és Vaslui megyében a készenléti operatív csoportok is közbeléptek. Bákó és Vaslui megyébe Hargita, Galac, Buzău és Kovászna megyéből küldtek segítséget, főként nagy kapacitású vízszivattyúkat a szakemberek.

A minisztériumi tájékoztatás szerint a rossz időjárás Kolozs, Bákó, Bihar, Iaşi, Neamţ, Szatmár és Vaslui megyében is okozott károkat. Neamţ, Vaslui és Bákó megyékben 69 háztartást öntött el a víz.

A tájékoztatás szerint a légi-,a vasúti- és a tengeri közlekedés normális körülmények között zajlik. Az időjárási körülmények nem befolyásolták a határátkelőknél a várakozási időt sem.

A belügyminisztérium alkalmazottai továbbra is megfigyelés alatt tartják az áradások által veszélyeztetett régiókat, írja a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?