Kampányt indítottak a beszterceiek a parkban fogvatartott mókus visszavásárlására

 Tiltakozást szerveztek múlt héten Besztercén, a városi parkban, egy röpdében fogvatartott mókus kiszabadításáért. Most adományozási kampányt indítottak, hogy visszavásárolhassák az állatot az önkormányzattól. 

Az ötlet néhány helyi újságírótól származik, akik egy rádióműsorban jelentették be, hogy elindítják az „Adományozz 1 lejt a mókus kiszabadításáért” elnevezésű akciót, hogy 450 lejt összegyűjtve, visszavásárolhassák a rágcsálót az önkormányzattól.

„450 lejért vásárolta Creţu polgármester a mókust. Mivel közpénzről van szó, az állatbarátok fedezik ezt az összeget, amely kiesett a helyi költségvetésből. Mindenki lehet boldog könnyekkel az arcán is. Az a fontos, hogy kiszabadítsuk” – írta egy szociális hálón Viorel Negru újságíró. Negru szerint már többen jelezték, hogy adományoznak, köztük egy helyi tanácsos és a hely rádió igazgatója is. 

A kampány szervezői szerint a 450 lej fölötti összeget az önkormányzatnak adományozzák majd, hogy megtérítsék a költségeket azokra a mókusokra, amelyek időközben elpusztultak vagy megszöktek. Az adakozók pedig „Szabadítsd ki a mókust” öntapadós matricát is kapnak. 

Múlt csütörtökön két helyi tanácsos és négy lakos tiltakozott a mókus fogva tartása ellen. A mókust egy volierben tartják fogva. Tavaly 5 rágcsálót vásárolt a helyi önkormányzat a városi parkban található röpdébe, miközben az állatok rokonai szabadon élnek a parkban található fákon. 

Kimaradt?