További beruházásokkal és béremeléssel csábítják Csíkszeredába az orvosokat

Vonzónak tartja a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szabad állásait Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, ugyanis amellett, hogy folytatják a beruházásokat és a felszerelések vásárlását, nőttek a bérek is.

Borboly Csaba szerint a beruházások kivitelezése és felszerelések vásárlása mellett megfelelő személyzet alkalmazásával lehet elérni, hogy a csíkszeredai kórházban a Hargita megyei emberek hatékony, gyors egészségügyi ellátásban részesüljenek.„Egyre több személyt vesznek fel a megyei kórházhoz, másképp viszonyulnak az alkalmazottakhoz, több alkalommal is emelték az egészségügyben dolgozók fizetését az országban, ezért egyre jobban megéri itthon orvosként dolgozni. A megyei kórháznál különböző pótlékokkal is kiegészítik a fizetéseket, valamint ügyeleti pénzt is kapnak az alkalmazottak. A csíkszeredai kórházban természetesen kisebb a költségvetés, mint egy bukaresti egészségügyi intézményben, de így is látványos változások történtek az elmúlt időszakban, mert ahhoz, hogy a szakorvosok itthon akarjanak dolgozni, biztosítani kell a feltételeket, mint lakások építése, bérlése, professzionális munkakörülmények kialakítása” - idézi a megyeelnököt a Hargita Megyei Tanács sajtóosztályának közleménye.

Az idézett forrás szerint jelenleg is keresnek általános orvosi asszisztenst a gasztroenterológiai és a szülészeti-nőgyógyászati Osztályra, betegápolót a szülészet-nőgyógyászati osztályra, valamint a bőr- és nemibeteg-gyógyászatra, illetve takarítót a fül-orr-gégészeti osztályra. Továbbá alkalmaznak osztályvezető főasszisztenst a rehabilitáció, fizioterápia és balneológiai osztályra és a sebészeti műtőbe.

Demeter Ferenc, a kórház menedzsere szerint is vonzóbbá vált a csíkszeredai kórházban dolgozni.

A megyei tanács az elmúlt években több alkalommal is támogatta a csíkszeredai kórházat beruházásaik megvalósításában, szakgépek és műszerek beszerzésében, és lakásokat építettek vagy béreltek a fiatal orvosok csábítására.

A megyeelnök Florian-Dorel Bodog egészségügyi miniszterrel is találkozott, annak érdekében, hogy a kórház munkatársai által is megfogalmazott észrevételekről egyeztessen, és a tárca támogatást biztosítson a beruházásokra.

„Nem állunk itt meg a fejlesztésekkel, mert az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása egy indok lehet, amiért a fiatalok itthon maradnak, amivel haza lehet csalogatni őket. El kell érjük, hogy Bukarestben is felfigyeljenek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházra, ehhez hangosabban és szakmailag felkészülve kell támogatást kérni a fejlesztési elképzelésekre" - mondta még Borboly Csaba.

Kapcsolódók

Kimaradt?