Elámult két finn turista a román rendőrök magatartásán

Saját bevallásuk szerint „életük legkellemesebb meglepetésében” volt része két finn turistának Vâlcea megyében. A lakókocsival Európát járó fiatalokat rendőrök igazoltatták, de ami utána következett, arra nagyon nem számítottak.

Jon és Sara a Vâlcea megyei Copăceni falu szélén készültek éjszakázni. Ekkor jött hozzájuk két rendőr, és elkérték az irataikat. A turisták arra számítottak, hogy el akarják zavarni őket onnan, ezért az igazoltatás, de éppen az ellenkezője történt – írja a vocevalcii.ro.

Az egyik rendőr ingyen felajánlotta nekik kempingezésre az egyik elkerített telkét, és még villanyáram-használatot is biztosított számukra. „Most a rendőr telkén vagyunk. Azt mondta nekünk, hogy addig maradhatunk, ameddig akarunk” – mondta Joni a YouTube-era feltöltött videóban.

A fiatalok elmondták, nagyon kellemesen meglepte őket a román rendőrök és általában a romániaiak vendégszeretete. „Bárhova megyünk, mindenki kedves velünk. Nem ehhez szoktunk, Finnország nem ilyen. A rendőrök arra kértek, vigyék hírét odahaza, hogy szívesen látják a barátainkat is” – hangzik el a videóban.

Kimaradt?