Időjárás: nyárias napokkal kezdődik május

Verőfényes napsütés, erőteljes felmelegedés várható május első napjaiban az ország nagy részében a meteorológusok szerint. Csütörtöktől 30 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A felmelegedés már hétfőn elkezdődik, ám az égbolt változékony lesz. Felhősödés és csapadékhullás elsősorban a dél-nyugati országrészben és hegyvidéken várható a délutáni órákban. A nap közbeni maximális hőmérsékleti értékek 16 és 24 fok között váltakoznak, de Erdély egyes vidékein 25 fok is lehet.

Kedden az egész országban meleg idő várható. Felhősödés és kis mennyiségű csapadékhullás csak a nyugati országrészben várható, az esőket villámlások is kísérhetik. Erdélyben és Munténiában 28 fokra emelkedhet a hőmérséklet, a tengerparton legtöbb 18 fokra lehet számítani. Hajnalban ködképződés elképzelhető.

Szerdán a sokéves május eleji hőmérsékleti átlagoknál melegebb időre számíthatunk az egész országban. A délutáni órákban rövid záporok lehetnek hegyvidéken, illetve a nyugati és északi megyékben. A nap közbeni hőmérséklet a 29 fokot is elérheti, a tengerparton legtöbb 20 fok lesz.

Csütörtökön továbbra is szokatlanul meleg marad az idő. Nyugaton, észak-nyugaton és hegyvidéken helyi záporok lehetségesek, elszórtan jégeső is hullhat. Máshol verőfényes lesz az égbolt, a központi, déli és keleti megyékben 30 fokot is mutathatnak a hőmérők. Továbbra is a tengerparton lesz a leghűvösebb az időjárás.

Kimaradt?