Rendkívüli intézkedések a román-magyar határátkelőkön a hosszú hétvégén

Növeli állományát a május elsejei minivakáció idejére a határrendészet Románia nyugati ellenőrzési pontjainál, hogy biztosítsa a forgalom zökkenőmentességét - közölte a Nagyváradi Területi Határrendészeti Főkapitányság pénteken.

Az Agepres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint ugyanakkor a határrendőrök szigorítják az ellenőrzést a következő napokban, hogy megakadályozzák az illegális határátlépési kísérleteket, és elejét vegyék az árucsempészetnek.

Az illetékes hatóság felhívja az autóvezetők figyelmét, hogy a 7,5 tonnásnál nagyobb gépkocsiknak tilos közlekedni Magyarország közútjain április 29-e 23 óra (kelet-erópai időszámítás, azaz romániai idő szerint) és május 1-je 23 óra között. A két kérdéses napon a kamionoknak erre a célra kialakított parkolókban kell állomásozniuk.

A határrendőrség honlapján az utazók a Trafic On-line alkalmazással értesülhetnek a határellenőrzési pontokon valószínű várakozási időről. A külföldre utazók a 021.9590 telefonszámon érdeklődhetnek részletekről, vagy jelezhetik az esetleges gondokat - közli a hatóság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?