Fordulat történt a súlyos farkaslaki baleset ügyében

Mégsem a személyautó vezetője, hanem a kamion sofőrje tehető felelőssé a három személy sérülésével járó csütörtöki farkaslaki balesetet – közölte pénteken a Hargita megyei rendőrség.

A közlemény felidézi: az első adatok szerint úgy tűnt, hogy egy Volkswagen Touran 62 éves, farkaslaki vezetője egy kanyarban átsodródott a menetiránnyal ellentétes sávba, és ütközött a teherautóval. Ezt nyilatkozta a Maszolnak Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő is.

Kiderült azonban, hogy a kamion 35 éves, oroszhegyi sofőrje volt gondatlan: Szováta irányába tartva, két gépkocsi mögött haladva nem tartotta be a követési távolságot. Így mikor az egyik előtte lévő autó hirtelen fékezett és balra kanyarodott, a kamion vezetőjének el kellett rántania a kormányt, hogy elkerülje a balesetet. Ennek következtében azonban a teherautó lesodródott a sávjáról, és frontálisan ütközött a szemből érkező Volkswagen Tourannal.

A balesetben megsérült a személyautó vezetője, a 61 éves felesége és a 11 éves nagygalambfalvi unokájuk. A rendőrség közlése szerint egyik sofőr sem volt alkohol befolyása alatt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indul vizsgálat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?