Van esély arra, hogy átalakuljon a kormány

Valószínűleg kormányátalakítás válik esedékessé, ha a következő időszakban bizonyos miniszterekről kiderül, hogy nem tudják tartani az elvárt ütemet – mondta Liviu Dragnea csütörtökön, hozzátéve, hogy a kabinet átalakítását a kormányfőnek kell kezdeményeznie.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke leszögezte, a kormányátalakítást nem az indokolhatja, hogy egyes tárcavezetők „jobbak vagy rosszabbak vagy kevésbé versenyképesek”, hanem a program szigorú ütemterve, amely egy bizonyos ritmust követel meg.

„Ha a következő időszakban kiderül, hogy bizonyos minisztereknek nem sikerül tartani ezt az ütemet, akkor valószínűleg szükség lesz kormányátalakításra. Ha viszont az nyer megállapítást, hogy nincsenek gondok, és hogy minden tárcavezető tartja a lépést, akkor nem lesz kormányátalakítás. A fő tét a kormányprogram. Fontosak a miniszterek is, de nem annyira, mint a kormányprogram” – mondta Dragnea a parlament épületében.

A szociáldemokraták vezetője szerint a kormányprogram egyelőre az előre eltervezett ütemben valósul meg, de a kabinet tagjainak nem szabad lelassulniuk, hanem tartaniuk kell magukat teljes mandátumuk alatt ahhoz a munkaütemhez, amely a kormány első hónapjaiban érzékelhető volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?