Telefonon jelezhetik ezentúl a betegek a gyógyszerhiányt

Ezentúl a 0727.341.434-es telefonszámon jelezhetik a gyógyszerhiányt a betegek, egy program keretében, amely azokat a személyeket segíti, akik nem találnak bizonyos gyógyszereket.

Az autoimmun betegségekkel küzdő páciensek szövetsége, a rákos betegségekkel küzdők szövetsége egy MedARP elnevezésű mobil applikációt fejlesztettek ki, amely valós időben összeköti a gyógyszerek körforgásába bekapcsolódott feleket, hogy az orvosságok minél hamarabb eljuthassanak a betegekhez. Ugyanakkor telefonközponton keresztül is lehet jelezni a gyógyszerhiányt a 0727.341.434-es számon, de tájékozódni lehet a program működésével kapcsolatban is. A gyógyszertárak a 0730.203.523-as számon kérhetnek bővebb tájékoztatást a program alapelvéről, feliratkozásról, az applikáció működéséről.

Az applikáció újdonságnak számít, egyelőre tesztelik, jövő héttől pedig teljesen működőképes lesz. Eddig mintegy 140 gyógyszertár regisztrált az applikációban, közülük négy forgalmazó is, de van egy gyógyszergyártó is a feliratkozók között - magyarázta az autoimmun betegségekkel küzdő páciensek szövetségének elnöke, Rozalia Lăpădatu.

Az applikáció letöltése ingyenes és bármilyen kezeléshez szükséges gyógyszert lehet majd keresni vagy találni ezen keresztül, a programba az ország bármely gyógyszertára és engedélyezett gyógyszerforgalmazója beiratkozhat.

A legtöbb rákos vagy autoimmun betegséggel küzdő személy az utóbbi időben egyre nehezebben találja meg a számára szükséges gyógyszereket, ezért volt szükség erre a hiánypótló applikációra.

Kapcsolódók

Kimaradt?