Faépületek, mezőgazdasági gépek égtek le Csíkmindszenten

Egy istálló, egy raktár és egy műhely is leégett szombat éjszaka a Hargita megyei Csíkszentlélek községhez tartozó Csíkmindszenten.

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőséget éjszaka fél 3 körül riasztották a tűzesethez, ahová két tűzoltóautós egység, 11 tűzoltóval érkezett ki, hogy felvegye a harcot a lángokkal.

Amikor a helyszínre értek, már égett mind a három cseréppel fedett faépület, amelyeknek alapterülete összesen 170 négyzetméter volt. A hivatásos tűzoltókat a csíkszentléleki önkéntes alakulat is segítette, így hajnali 5 órára sikerült teljesen eloltani a lángokat.  Az épületeken és a bennük található javakon kívül, kigyulladt egy utánfutó, egy kombájn, illetve számos más elektronikai eszköz.

A tűz egyébként átterjedt egy szomszédos, raktárnak használt faépületre is, amelynek a fala mintegy 4 négyzetméteren égett meg, illetve a bent található tűzifából is elégett fél köbméter.

A tüzet feltehetően egy régi vezetékben történt rövidzárlat okozta, és lángok hozzávetőleg 200 ezer lej értékű kárt okoztak. A tűzoltók közbelépésének köszönhetően 8 háziállat életét sikerült megmenteni, ugyanakkor mintegy 600 ezer lejre teszik a tűztől megmenekített javak értékét. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?