Raed Arafat jelenlétében avattak SMURD-központot Sarmaságon

Ünnepélyes keretek között felavatták vasárnap a sarmasági SMURD-központot, amely nem csak a községet településeit, a környező településeket is kiszolgálja. Háromfős személyzet gondoskodik arról, hogy a mentőszolgálat a nap 24 órájában működhessen.

Dombi Attila, Sarmaság polgármestere az eseményen elmondta: bíznak abban, hogy a mentőszolgálat hasznos lesz Sarmaság község mellett a többi település számára is: Szatmár megyében Alsószoporig nyúlik át a tevékenységük, emellett Szilágy megyében Nagyderzsida, Szilágykövesd, Kárásztelek, Krasznahídvég, Szilágysámson és Baksa községek településeit látják el.

A sarmasági mentőállomás a Falu-ház mellett, a Hársfa utca 72. szám alatt, a régi kultúrház helyén található, ugyanitt közel 20 éve működik önkéntes tűzoltó szolgálat is. A  mentőszolgálat számára így a garázs már megvolt, csak át kellett alakítani, ezt a munkálatot Szilágy Megyei Tanácsa 100 ezer lejjel támogatta. Az idén szeretnének még egy garázst építeni, hogy a mentőautónk mellett a három tűzoltóautó is tető alatt lehessen – mondta Dombi Attila.

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták a mentőszolgálat létrejöttét, továbbá külön méltatta azt a megtiszteltetést, hogy a számos meghívott mellett az avatóünnepségen jelen volt Raed Arafat, a rohamm-mentőszolgálat megalapítója és vezetője és Dragne Daniel-Marian, az Országos Készenléti Felügyelőség (IGSU) vezetője is. 

Kimaradt?