Nagybevásárlásra készül a védelmi minisztérium

Idén elindíthatja a közbeszerzési eljárásokat a védelmi minisztérium több Patriot légvédelmi rakéta, nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszer (HIMARS) és 8x8-as összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű vásárlására – jelentette be Galacon Florin Lazăr Vlădică államtitkár és Nicolae Ciucă vezérkari főnök.

„Reméljük, mihamarabb választ kapunk a Patriot és HIMARS rendszerekkel kapcsolatban (...), és nemsokára döntünk az első 94 8x8-as összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű vásárlásáról is” – nyilatkozta az államtitkár.

A Patriot légvédelmi rakéták beszerzése a légvédelmi rendszer fejlesztését célzó program részét képezi, amely az F16-os repülőgépek vásárlásával kezdődött – magyarázta Nicolae Ciucă.

A védelmi minisztérium két képviselője John Gronskival, az amerikai hadsereg európai főparancsnokságának főparancsnok-helyettesével és Dean Thompsonnal, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének képviselőjével részt vett az Európai Viszontbiztosítási Kezdeményezés (ERI) elnevezésű program keretében érkező első amerikai osztag ünnepélyes fogadtatásán Galacon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?