Törvénytelenül parkoló rendőrautókat fotózott, megbüntették

Kilencszáz lejre bírságolta a temesvári helyi rendőrség Corneliu Vaida forradalmárt, mert feltöltött a Facebookra egy fényképet a helyi rendőrség két szabálytalanul leparkolt járművéről. 

A helyi rendőrség szerint a büntetést azért kapta a férfi, mert becsmérlő szavakkal illette a rendőröket a közösségi oldalon, ezt a cselekedetet pedig a törvény bünteti. 

A forradalmár azt kérte a bejegyzésben, hogy a helyi rendőrség bírságolja meg önmagát, és "egy rakás pofátlannak" nevezte őket. Corneliu Vaida egy újabb bejegyzésben azt írta, bíróságon támadja meg a rá kiszabott büntetést, majd hozzátette, hogy szerinte tisztségtől vagy szociális státustól függetlenül mindenki "pofátlan", aki törvénytelenül parkol vagy elzárja a járdákat. A helyi rendőrség szerint a férfi egy Facebook-csoportban folyamatosan szidalmazza őket. 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) temesvári szervezete támogatásáról biztosította a forradalmárt és jogi segítséget ajánlottak számára, ugyanakkor arra szólították fel a temesvári lakosokat, hogy bármilyen formában hozzák nyilvánosságra a "helyi rendőrség által elkövetett visszaéléseket". 

Kimaradt?