Tíz éve nem volt erre példa a pornószakmában

Az amerikai pornóipar legnagyobb kereskedelmi szervezete, a Free Speech Coalition (FSC) azt kérte, állítsák le a filmgyártást, amíg nem derül ki, hogy valóban HIV-fertőzött-e egy meg nem nevezett színész. Így próbálják idejében megakadályozni, hogy elterjedjen a vírus – írja az Independent.

Az FSC közleménye szerint a színész elvileg nem forgatott hivatalosan az utolsó negatív tesztje óta. Ha a mostani tesztje is negatív lesz, a forgatási tilalmat szerdán feloldják. Azt is mondták, hogy nem azért vezették be a tilalmat, mert a vírus már elkezdett volna terjedni. Ilyenre már több mint tíz éve nem volt példa.

A pornósok jogvédő szervezete támogatta a döntést. Szerintük kicsi az esélye a fertőzésnek. Éppen azért van szükség erre az intézkedésre, hogy továbbra is biztonságban legyenek, nem pedig azért, mert veszélyben lennének. Pár nap múlva kiderül, szükséges-e további két hétre fenntartani a korlátozást.

Az elmúlt tíz évben sok intézkedés született a pornósok egészségének védelmében az USÁ-ban. 2016-ban megpróbáltak egy olyan törvényt is elfogadtatni Kaliforniában, hogy a pornószínészeknek kötelező legyen óvszert viselnie, de ez végül nem sikerült. 

Kimaradt?