Rendhagyó segélyhívások Háromszékről

Szomszédok által varázslattal megbetegített férfi és távolról, szex-géppel rendszeresen megerőszakolt nő panaszkodott a háromszéki rendőröknek. Ilyen és ehhez hasonló esetekhez riasztották a Kovászna megyei rendőröket a 112-es ingyenes hívószámon tavaly.segelyhivo varazslas

Iulia Grigoraş rendőrségi szóvivő összegyűjtötte a 2012-es év legkirívóbb telefonos riasztásait. A listára került egy hölgy, aki azért kért rendőri segítséget, mert autójába bemászott egy kóbor kutya, és nem tudta elkergetni. Egy férfi pedig a 112-es hívószámon kért taxit. Ugyancsak rendőrségtől kért járművet egy sepsiszentgyörgyi férfi, aki szerint 13 éves lánya a nagymamájával elutazott Kökösbe, és neki nincs autója, hogy utánuk menjen.

segelyhivo noA rendőrségi szóvivő szerint egy hölgy azért hívta a rendőrséget ilyen formában, mert elmondása szerint megbüntették őt 800 lejre, de nem tudja miért kapta a bírságot. Egy férfi arra panaszkodott, hogy a kocsmában, ahol tartózkodik, a kiszolgáló fél órával korábban szeretne zárni. Olyan is akadt, aki felhívta a 112-es segélyhívó számot, de ahelyett hogy közölte volna panaszát, csak annyit kérdezett, kihez van szerencséje.

A háromszéki rendőrség rendszeresen kap furcsa segélykérő hívásokat. Az elmúlt években volt olyan sepsiszentgyörgyi férfi, aki azért hívta ki a hatóságokat, mert tömbháza elé UFÓ szállt le és a zajtól nem tudott aludni. Egy asszony pedig rémülten kért segítséget, mert „egy férfi a kulcslyukon bemászott a lakásba és nem akar távozni”. A háromszéki rendőrök segítségét kérte korábban az az asszony is, aki autóstoppal utazott Kézdivásárhelyre, de a kocsiban felejtett egy csomag csirkecombot.

Kimaradt?