A Facebook buktatta le a körözött romániai gyilkost

Hat éven keresztül békésen éldegélt Angliában egy román állampolgár, akit 2011-ben 14 év börtönre ítéltek gyilkosságért Olaszországban. A Facebook buktatta le – számolt be olasz lapokat idézve a román sajtó.

Valentin Jianu 2010-ben halálra ütlegelte egy barátját egy Torino melletti kisvárosban, Astiban. Szabadlábon védekezhetett, és mire az ítéletet kimondták, már elmenekült Olaszországból.

A férfi a családjával Angliába ment, és annak ellenére, hogy nemzetközi körözés alatt állt, sikerült új életet kezdenie. Egy londoni autómosóban dolgozott, és aktívan részt vett a helyi román közösség életében.

A La Stampa szerint azonban az olasz rendőrök nem adták fel a romániai elítélt keresését, egyikük egy Facebookra kiposztolt születésnapi videón szúrta ki a szökésben lévő férfit. Az olasz hatóságok értesítették a briteket, akik letartóztatták Jianut, és visszavitték Olaszországba, hogy letöltse büntetését.

A brit rendőrség nem adott magyarázatot arra, hogyan csúszhatott át a rendszerükön a férfi az országba való belépés során.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?