Húsvét másodnapján országszerte lehűlés várható

Szombaton és vasárnap első felében napsütéses, meleg időjárásra számíthatunk, húsvét másodnapján azonban fokozatosan lehűl a levegő, és esőzések várhatók - nyilatkozta az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) szakértője, Oana Păduraru.

Szombaton az ország nagy részén melegebb lesz, mint április közepén általában. Időnként felhős lesz az ég, helyenként eshet.

Szombaton este főként nyugaton és délnyugaton beborul az égbolt, esőre és villámlásra is kell számítani. Szombaton napközben 13 és 23 Celsius-fok között alakul a csúcshőmérséklet, éjjel 1 és 11 Celsius-fok közötti értékek várhatók - magyarázta a meteorológus.

Vasárnap a délutáni órákig szép időre számíthatunk, ezt követően főként a nyugati, északi és központi országrészben változékonyra fordul az idő. Az ország több részén borús lesz az égbolt, esni fog, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is valószínű. Délen és délnyugaton melegebb lesz, mint az ország más részein, azonban villámlásra és akár jégesőre is számíthatnak az ott élők. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 12 és 22 Celsius-fok között, a legalacsonyabbak mínusz 1 és 11 Celsius-fok körül alakulnak.

Hétfőn, húsvét másodnapján országszerte lehűl a levegő, az ország egész területén esni fog, 9 és 17 Celsius-fok közötti csúcsértékek várhatók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?