Terjed a kannibalizmus Észak-Koreában

Egyre nagyobb mértékben harapódzik el a kannibalizmus az észak-koreai Hwanghae tartományban, az elmúlt évben két embert végeztek ki emberevés miatt. Elsősorban a gyerekek vannak veszélyben.

Ugyan még májusban történt, csak most látott napvilágot az Asia Press beszámolója, amely szerint az egyik halálraítélt férfi saját két gyerekét ölte meg azért, hogy ehessen a húsukból, a másik kivégzett pedig unokája holttestét ásta ki a sírjából, hogy megegye. A japán hírügynökség jelentése azért tekinthető megbízhatónak, mert állítólag kiépített hálózata működik Észak-Koreában. Észak-Korea nem kommentálta a cikk állításait.

kannibalizmus sovanygyerekek

Korábban is történtek hasonló esetek: egy vidéki munkás megfojtotta, majd felfalta kollégáját, s a maradványokat birkahúsként akarta értékesíteni. Egy 2011-ben eltűnt fiatal lányt a tettes feldarabolt, megfőzött, majd a piacon disznóhúsként ajánlgatott.

Az ENSZ felmérése szerint a huszonhárommilliós lakosságból három és fél millió az éhhalál szélén áll. Az éhínségnek tízezer ember is áldozatul eshetett. A dél-koreai hírszerzés becslése szerint több száz maga­tehetetlen embert egyszerűen felfaltak éhes társaik.

kannibalizmus kimdzsong

A terjedő kannibalizmus rávilágít az észak-koreai vidék helyzetére, melyet a súlyos szárazság mellett a hatóságok padlássöprése is sújt: a provinciából a fővárosba szállítják az élelmet.

A súlyos éhezés ellenére az ország fiatal diktátora, Kim Dzsong Un tetemes összegeket fordít az ország katonai rakétaprogramjára, atomháborúval fenyegetve az Egyesült Államokat – ezzel azonban amellett, hogy felemészti az ország erőforrásait és ENSZ-szankciókat provokál ki, elvágja az országnak nyújtott nemzetközi – a többi között élelmiszer – segélyeket.

Kimaradt?