Grindeanu az NN-ről: alaptalan a felhajtás, Predoiu indította el

Sorin Grindeanu miniszterelnök azt nyilatkozta csütörtökön, hogy a magánnyugdíjak kezelésével kapcsolatos botránynak „nincs valóságalapja”, csupán egy „politikai versenytárs”, vagyis Cătălin Predoiu indította el ezt a témát. 

„Csalódottan veszem tudomásul, hogy egyesek így politizálnak, amúgy az ilyenfajta politizálást a tavalyi év végén büntették a román választók” – nyilatkozta a kormányfő. Grindeanu megerősítette a pénzügyminiszter által is napok óta hangoztatott állítást, miszerint nem volt szó a kormányon belül a magánnyugdíjak államosításáról. 

„Nem állt szándékunkban és nem volt erre vonatkozó beszélgetésünk. Az állam a rendelkezésére álló eszközökkel - akár vizsgálóbizottság, vagy a pénzügyi felügyelet, vagy a pénzügyminisztérium révén - büntetni fogja azokat, akik nyilvánosság előtt terjesztik ezeket a szóbeszédeket és bizalmatlanságot keltenek az emberekben. Nem lehet pletykákkal játszadozni, amelyek kihatással lehetnek a piacra. Ezt meg kell érteniük a politikusoknak is, akik lehet, hogy belső harcot folytatnak, ahogyan a Nemzeti Liberális Párt, de nem használhatnak fel ilyen témákat pusztán azért, hogy a politikai jelenlétüket indokolják” – nyilatkozta a kormányfő, aki hangsúlyozta, hogy egy teljesen alaptalan, hamis pletykáról van szó a magánnyugdíjrendszer államosításával kapcsolatosan. 

Kapcsolódók

Kimaradt?