Bedugulnak a határátkelők a húsvéti ünnepek alatt, mutatjuk, mennyit kell várakozni

Magyarország korlátozza a 7,5 tonnásnál nagyobb kamionok forgalmát a húsvéti ünnepek alatt - hívja fel a figyelmet a Bihar megyei határrendészet. 

A magyar hatóságok közleménye szerint az ország területén romániai idő szerint április 13. 23 óra és április 14. 23 óra, illetve április 15. 23 óra és április 17. 23 óra között a 7,5 tonnánál nagyobb kamionok nem közlekedhetnek. 

Április 14-e hivatalos munkaszüneti nap, április 15-17. között pedig a feltámadást ünneplik. A kamionoknak ez alatt az útszéli parkolókban kell várakozniuk. 

Jelentős forgalom várható a csanádpalotai átkelőn

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt jelentős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a magyar-szerb és a magyar-román határon az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen péntektől egészen kedd hajnalig kialakulhat esetenként 15-30 perces várakozás a személyforgalomban - közölte a Huber Krisztián.

Huber Krisztián elmondta, az eddigi évek tapasztalatai szerint már péntek délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, ennek ideje a 30-120 percet is elérheti.

Indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével - tette hozzá a szóvivő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?