Kábítószerkereskedő csoportra csapott le a háromszéki rendőrség

Magas kockázatú kábítószerrel kereskedő csoportot számolt fel a szervezett bűnözés elleni ügyészség Háromszéken.

Egy férfit letartóztattak és 18 másik kábítószer kereskedelemmel gyanúsított személyt szerdán a rendőrségre szállítottak kihallgatásra. Nicoleta Marin a Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerdán arról tájékoztatta lapunkat, hogy hétvégén a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) irányítása alatt a rendőrök 11 háromszéki személy tulajdonában lévő 16 ingatlanban tartottak egyidőben házkutatást.

A 19 fős csoportosulást azzal gyanúsítják, hogy tavaly december és idén április között magas kockázatú kábítószerrel kereskedtek. A házkutatások során lefoglaltak 57 gramm növényi eredetű kábítószert és 3 gramm kémiai eredetű, por formában lévő drogot, több kézzel sodort kábítószeres cigaretta csikket, 5 mobiltelefont és egy táblagépet.

A rendőrségi szóvivő szerint a 17 férfiből és 2 nőből álló csoportosulás tagjai 19 és 47 év közöttiek. Mindannyiukat a rendőrségre szállították kihallgatásra, egy 46 éves férfit pedig később 30 napos előzetes letartóztatásba helyeztek. A háromszéki csoportosulás tagjai ellen kábítószer kereskedelem gyanújával indult eljárás.

Kimaradt?