Családi ház égett le Csíkszentmihályon, hatan laktak benne

Ezekben a percekben is dolgoznak a tűzoltók Csíkszentmihályon annál a családi háznál, amely szerda reggel egyelőre ismeretlen okokból leégett. A házban hatan laktak, köztük három gyermek, de a tűzesetkor csak egy idős asszony tartózkodott benn, akit a szomszédok mentettek ki.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják az okát annak a tűzesetnek, amelyben teljesen lakhatatlanná vált egy családi ház a Hargita megyei Csíkszentmihályon. A lángok valamikor 8 óra körül csaptak fel, és a helyszínre érkező helyi, a csíkajnádi, a szépvízi és vacsárcsi önkéntes tűzoltók már a hivatásos csíkszeredaiak előtt nekifogtak a tűzoltásnak. A fából épült házat gyakorlatilag lehetetlen volt megmenteni.

„A tejcsarnokba mentem, és amikor hazaértem, már égett a ház. Édesanyám volt benn egyedül, őt sikerült időben kimenteni. Van ahol aludjunk, jelenleg az a legkisebb gondunk. A veszteség azonban óriási, nagyon fáj, hogy ez történt – mondta a háromgyermekes anya, akinek a háza leégett, kezében szorongatva néhány megégett okiratot.

A ház tetőzete teljesen megsemmisült, a grerendafalak állnak ugyan, de súlyosan megrongálódtak. A tűzoltóságtól később kapunk bővebb információkat.

Kimaradt?