Előzés közben gázolt halálra az autó egy háromszéki asszonyt

Előzés közben halálra gázoltak egy útszélen sétáló háromszéki asszonyt.

A Kovászna megyei rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a halálos közúti baleset vasárnap reggel 6.40-kor történt Bodzaforduló területén a DN10-es jelzésű úton. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő közölte: a Brassóból Buzău irányában tartó autó 46 éves sofőrje Bodzaforduló területén egy előtte haladó járművet próbált megelőzni, amikor elgázolta a szembe lévő sávon, az út szélén közlekedő 53 éves asszonyt.

Az áldozat a helyszínen életét veszítette. A vétkes sofőrt megszondáztatták, nem fogyasztott alkoholt. A háromszéki rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, a sofőr ellen emberölés vádjával indítottak eljárást.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő közlése szerint hétvégén Sepsiszentgyörgy területén a város Brassó megyei bejáratánál lévő Păius David sugárúton is történt baleset. Egy 27 éves sofőr egy mellékutcából térült ki a főútra, de nem adott elsőbbséget a főúton közeledő járműnek és összeütköztek. A balesetben megsérült a főúton szabályosan közlekedő autó vezetője. A szabálytalankodó autóvezető ellen bűnvádi eljárást indítottak.

Kapcsolódók

Kimaradt?