Drónokkal csempésznek mobiltelefonokat a ploiești-i börtönbe

A lehető legagyafúrtabb módszerekkel próbálnak mobiltelefonokhoz jutni a hazai börtönök elítétljei. Ploiești-en már drónok szállítják nekik a készülékeket.

Hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az a személy, aki mobiltelefont juttat be egy börtönben fogva tartott elítéltnek. Ennek ellenére a ploiești-i börtönben szinte mindennapos eset, hogy ellenőrzéskor készülékeket találnak az őrök a cellákban.

A fegyintézet szóvivője, Cristina Comnea az adevarul.ro-nak elmondta, legtöbbször ruhákba, konzervekbe, kenyérbe rejtve kerülnek a rabokhoz a telefonok, de az is előfordul, hogy az elítélt hozzátartozója, barátja az est leszálltával egyszerűen átdobja a készüléket a kerítésen. A ploiești-i börtön ugyanis a városban található, házakkal, utcákkal van körülvéve.

A telefonok becsempészésének legújabb és meglehetősen költséges módszere a drónok bevetése. A szóvivő elmondta, néhány napja egy börtönőr kollégája seprűvel vert le egy drónt, amely telefont szállított az egyik rabnak. Cristina Comnea nem hinné, hogy a módszer elterjedne, mivel a drónok meglehetősen zajosak, könnyen felhívják magukra az őrök figyelmét.

Kimaradt?