Majomcsapat között talált kislányt vizsgálnak Indiában

Majomcsapat között egy embergyereket találtak néhány héttel ezelőtt India északi részén – közölte a The Times és a BBC honlapja.

A meglepődés nem volt kölcsönös, mert a kislány úgy vicsorgott rájuk, mint majomtársai a rendőrökre, és ami még jobban megdöbbentette a hatóságokat, az az volt, hogy négykézláb próbált meg elszökni előlük. Amikor a rendőrök elvették a majmoktól, a helyi sajtó szerint egyikük rá is támadt egy emberre, a távozó autót pedig üldözni kezdték az állatok.

Végül sikerült csapdába csalni a gyermeket, akit ezután az állam egyik kórházába vittek. A kórházban a “Forest Durga” nevet kapta, de sokan meg Maugli-nak hívják, Kipling Dzsungel könyvének hőse után – igaz, a regényben farkasok nevelték fel a kisfiút. A hatóságok most kutatást indítottak, hogy megtalálják a gyermek szüleit, és kiderítsék, hogy hogyan került a vadonban Durga.

A kislány 10-12 éves lehet. Sok jel mutat arra, hogy régóta a majmokkal nevelkedhetett: úgy evett például, hogy ledobja a földre az élelmiszert, és kéz nélkül elfogyasztja. Mára ez megváltozott, és más téren is próbálják "emberré nevelni".

Kimaradt?