Lekerült a székelytábla elől a román zászló

Levették hétfőn délután a hétvégén ismeretlenek által megrongált román zászlót a sepsiszentgyörgyi prefektúra alkalmazottai. A trikolórt korábban a prefektus rendeletére helyezték a Sic - Terra Siculorum (Székelyföld) feliratú tábla elé.zaszlo

Antal Árpád polgármester hétfőn a maszol.ro-nak elmondta: elítéli a román zászló rongálását, hiszen tiszteletben tartja mindenki szimbólumát, ugyanakkor elvárja, hogy a tiszteletben tartsák a magyar közösség szimbólumait is. A sepsiszentgyörgyi városvezető Tamás Sándor háromszéki tanácselnökhöz hasonlóan nem zárja ki, hogy provokációként szándékosan rongálták meg a trikolórt, hogy a tett elkövetésével a háromszéki magyarokat vádolják.

Antal Árpád leszögezte: nem kíván újabb zászlós botrányt, ezért nem szólította fel Codrin Munteanu prefektust a román zászló eltávolítására, hiszen egyesek éppen erre vártak, hogy az önkormányzatot xenofóbnak minősítsék. Mint mondta, jó döntés volt, hogy nem válaszoltak a prefektus provokációjára, hiszen az hétfő délutánra leszedette a lobogót.

Kimaradt?