Nagy erőkkel nyomoznak a gyergyói gyújtogatók után

Továbbra is fokozott jelenléttel biztosítják a közrendet Gyergyószentmiklóson a múlt pénteken este történt szándékosnak tűnő gyújtogatás után. A nyomozás még a hétvégén elkezdődött, számos gyanúsítottat kihallgattak, és az ügyet nemcsak a gyergyószentmiklósi rendőrség és ügyészség, hanem a Hargita megyei nyomozók, valamint a csíkszeredai ügyészség is vizsgálja – tudtuk meg Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőtől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek este kigyulladt egy romák által lakott ház, valamint annak melléképülete az egyik bevásárlóközpont közelében. A rendőrség, valamint a tűzoltóság szándékosságra gyanakszik, emiatt több személyt is kihallgattak, többek között azt a férfit, akitől egy nappal korábban a kárvallott roma család két kiskorú tagja tetemes összeget lopott el.

A gyanúsítottak kilétéről, illetve az ügy állásáról addig nem tájékoztathatnak, amíg a nyomozás folyik. Ellenben Gheorghe Filip elmondta, hogy a romák lakta városrészekben továbbra is fokozottan jelen vannak, hogy a közbiztonságot fenntartsák.

Sajtóértesülések szerint a tűzesetet megelőzően több gyergyószentmiklósi is rendszám nélküli terepjárókat és motorkerékpárokat látott a környéken. A kirabolt férfi – aki Nagy Zoltán polgármester elmondása szerint Gyergyószentmiklós egyik köztiszteletben álló vállalkozója – azonban elhatárolódott az esettől, és véletlen egybeesésnek tartja, hogy a gyújtogatás nem sokkal az ő meglopása után történt.

„Nekünk az a célunk, hogy lehetőleg minden állampolgár elégedett legyen, annak ellenére, hogy tudjuk, mindenki más-más ok miatt neheztel a körülményekre. Nekünk az egyensúlyt kell ebben megtalálnunk, úgy hogy közben minden törvényt betartunk és betartatunk, emiatt vagyunk jelen a városnak azon részein, ahol nagyobb valószínűséggel lehet konfliktus” – nyilatkozta a Maszolnak a rendőrség szóvivője.

A nagyobb rendőri jelenlétnek és talán a félelemnek köszönhetően is kevesebb most a kéregető, valamint a szemetesekben kutató roma Gyergyószentmiklóson. A polgármester korábban az nyilatkozta, hogy a környékbeli romák félelemben tartották a gyergyószentmiklósi lakosságot és különösen nagy gondot okoztak az említett bevásárlóközpont környékén.

Nagy Zoltán azt mondta lapunknak korábban, hogy a kialakult helyzet rendezése érdekében tárgyalásokat kezdeményez a közbiztonságért felelős intézményekkel, valamint lakossági fórumot is tartana. Az ezzel kapcsolatos fejleményekre való érdeklődésünkre még nem reagált a polgármester, amint választ kapunk tőle, cikkünket frissítjük. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?