Câmpeanu módosítaná a gyermekvédelmi törvényt

Módosítani készül a gyermekvédelmi jogszabályt Mariana Câmpeanu munkaügyi miniszter, nagy hangsúlyt fektetve azokra a gyermekekre, akiknek szülei külföldön vállalnak munkát. A tárcavezető aggályát fejezte ki arra vonatkozóan, hogy év elejétől hét, szülői felügyelet nélkül maradt kisgyermek vesztette életét a házukban keletkezett tűzben.

Câmpeanu kifejtette, az egész társadalomnak felelőssége odafigyelni a gyerekekre, akkor is, ha nem saját gyerekeinkről van szó.mariana campeanu

Különösen a család védelmező szerepében látja a megoldást, hangsúlyozva azoknak a gyermekeknek a helyzetét, akinek a szülei külföldön vállaltak munkát, illetve azokét, akiket „sport- vagy művészeti tevékenységek ürügyén kizsákmányolnak" – fogalmazott a miniszter.

A tervek szerint az elvált szülőknek is több, meghatározott feladat jut a gyermekeik nevelésében, a szülői feladatok ellátását kötelezővé teszik mindkét fél számára akkor is, ha válás után a gyermek elhelyezését csak egyik szülő kapja meg. Ugyanakkor nagyobb szerepet kapnának az önkormányzatok is a gyermekjogok betartásának ellenőrzésében.

Kimaradt?