Tizenhét év börtönre ítélték a férjét feldaraboló Neamț megyei tanárnőt

Jogerősen tizenhét év börtönre ítélték a férjét meggyilkoló és feldaraboló volt Neamț megyei földrajztanárnőt. Mivel elmúlt 60, büntetését harmadolják – írja a román sajtó.

A jelenleg 67 éves Ana Zaharia 2015 szeptemberében követte el a szörnyű gyilkosságot. Akkor fogták el, amikor a férje holttestének darabjait tartalmazó műanyag zsákokat a Neamț megyei Târgu Frumos piacának kukáiba dobta. A férfi fejét a lakásukban találták meg, egy vederben. Gyilkosságért és a holttest megcsonkításáért indult ellene eljárás.

A rémfilmekbe illő bűncselekménynek akkoriban nagy visszhangja volt. A nő egy garzonlakásban élt Romanban nyugállományú tábornok férjével. Gheorghe Zaharia akkor 69 éves volt. Felesége a büntetőper alatt folyamatosan amnéziára hivatkozott: nem tagadta tettét, de azt állította, nem emlékszik az indítékokra, és arra sem, hogy miként került a műanyag zsákokkal Târgu Frumos piacára.

A vádlottat első fokon 15 év és hét hónap szabadságvesztésre ítélték. A bákói ítélőtábla ezt pénteken 17 évre súlyosbította. 

Kimaradt?