Virágba borult Sepsiszentgyörgy, de lopják a növényeket

A jó idő beálltával mintegy 220 ezer virágot ültettek ki a sepsiszentgyörgyi közterek zöldövezeteibe, viszont gondot jelent, hogy sok virág eltűnt, illetve előfordul, hogy autóval parkolnak az ágyásokra, vagy járókelők tapossák ki a növényeket.

A sepsiszentgyörgyi városi kertészet munkatársai ezekben a napokban nagy erőkkel dolgoztak, hogy a városunk füves területeire, a parkokba és több járdaszigetekre is színesebbnél színesebb virágokat ültessenek – számolt be Geréb Orsolya. A városháza szóvivője hozzátette, amint az időjárás engedi, a belvárosba vezető lámpaoszlopokon függő virágtartókba is piros muskátlik kerülnek.

A kertészet munkatársai a tavaszi virágültetés után a növényeket gondozzák, kapálnak, metszenek és újraültetnek. „Sajnos a tavasz elején palántált virágok újraültetése azért szükséges, mivel sok virág eltűnt, és előfordul az is, hogy a figyelmetlen autóvezetők ráhajtanak az ágyásokra, vagy a járókelők tapossák le a virágokat” - mutatott rá a szóvivő, aki szerint megtörténik, hogy kétszer-háromszor is újra kell ültetni a növényeket, amelyekből nem mindig van ugyanolyan, így mással kell helyettesíteni, emiatt valamelyest meg kell bontani a virágdekorációk egységét.

Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy becsüljék meg a városi kertészet munkáját, és őrizzék meg a beültetett virágokat, értékeljék a rendezett városkép kellemes látványát.

Kapcsolódók

Kimaradt?