Ludovic Orban megfejtette, miért veszített szavazatokat a PNL

A Nemzeti Liberális Párton (PNL) csattan az ostor a Dacian Cioloş vezette kormány népszerűtlen intézkedései miatt – nyilatkozta pénteken az alakulat elnöki tisztségére pályázó Ludovic Orban.

„A PNL sok szavazatot veszített, mert az emberek úgy ítélték meg, hogy a szakértői kabineten keresztül mi kormányoztunk, holott nem hogy miniszterünk nem volt, de államtitkárunk sem, semmiféle döntéshozatali joggal nem rendelkeztünk. A közigazgatás alsóbb, második, harmadik, negyedik szintjeit akkor is a PSD uralta, a köztudatban azonban az élt, hogy a PNL van hatalmon. Így aztán rajtunk csattant az ostor a Cioloş-kormány népszerűtlen intézkedései miatt” – fogalmazott Orban a Zilahon rendezett sajtótájékoztatón.

Annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a 2016-os parlamenti választásokat megelőzően csak azzal a feltétellel kellett volna megnevezni Cioloşt kormányfőjelöltnek, ha vállalja, hogy tagja lesz a pártnak.

„Nem Dacian Cioloş a hibás azért, mert mi, a PNL úgy jelöltük a miniszterelnöki tisztségre, hogy előtte nem kértük tőle, lépjen be a pártba. Én ezt már akkor mondtam: ha Cioloş nem párttag, nem lehet a PNL jelöltje” – tette hozzá, majd megjegyezte, amennyiben a volt miniszterelnök úgy dönt, hogy csatlakozik a PNL-hez, szívesen látják.

Kapcsolódók

Kimaradt?