FRISSÍTVE: Bombariadó miatt kiürítettek két târgoviștei iskolát

FRISSÍTVE: Bombariadó miatt kiürítettek pénteken reggel két târgoviștei iskolát - írja a News.ro.

A rendőrséghez és csendőrséghez érkezett bejelentés szerint robbanószert helyeztek el a Constantin Carabella főgimnázium és a Balasa Doamna művészeti líceum épületében. A több száz diákot és tanáraikat kiterelték az épületekből, amíg a pirotechnikusok átvizsgálják az ingatlanokat. 

FRISSÍTÉS: Nem találtak robbanó szerkezetet vagy veszélyes anyagot a két iskolában. 

A hatóságok lezárták annak a két iskolának az átfésülését, amelyek felrobbantásával fenyegetőzött reggel egy ismeretlen betelefonáló. Sem robbanó-, sem más gyanús anyagot nem találtak, a csendőrség egy alakulata továbbra is felügyeli a környéket, a két érintett iskolában a pénteki nap folyamán nem lesz oktatás. 

Andreea Dinu, a Dâmboviţa megyei prefektúra szóvivője elmondta, folyamatban van annak kiderítése, hogy ki vagy kik idézték elő a hamis bombariadót. 

Dâmboviţa megye prefektusi hivatala atipikusnak nevezte közleményében a péntek reggeli bombariadót, amelynek során ismeretlen betelefonáló azt követelte, hogy a rendőrség és csendőrség képviselői tárgyaljanak vele, ellenkező esetben két iskolát - a Constantin Carabela Főgimnáziumot és a Bălaşa Doamna Művészeti Líceumot - fel fog robbantani. A két tanintézményt kiürítették, a rendőrség, csendőrség, a DIICOT és a SRI csapatai vizsgálták át a térséget, de semmi gyanúsat nem találtak. 

Kimaradt?